• Welcome to SVTPerformance!

2004 lightning no start

Discussion in '2nd Generation' started by Paresh, Oct 2, 2019.

  1. Paresh

    Paresh New Member Established Member

    Messages:
    20
    Joined:
    Dec 9, 2018
    Location:
    Chicago
    Hello need help .2004 lightning .no.start ..checked vacuum connections ok..new iac valve no codes stored ..fuel pressure 36 psi key on...few times got truck to fire up while feathering the gas pedal..only ran for a few seconds then dies right out ..now it will not start at all..any ideas to where i can begin...im suspecting mass air flow senser
     
  2. MG0h3

    MG0h3 Well-Known Member Premium Member Established Member

    Messages:
    6,777
    Joined:
    Jul 23, 2014
    Location:
    El Paso, TX
    Sounds like you have fuel and spark. Whether the fuel is sufficient is unknown.

    Try unplugging the maf.


    Sent from my iPhone using svtperformance.com
     
  3. Paresh

    Paresh New Member Established Member

    Messages:
    20
    Joined:
    Dec 9, 2018
    Location:
    Chicago
    I already tried unplugging the mass air flow ..thinking about pulling the spark plugs out to look at them..also going tonreplace the fuel filter ..
     
  4. decipha

    decipha Active Member Established Member

    Messages:
    723
    Joined:
    Jul 12, 2008
    Location:
    New Orleans, LA
    unplugging that maf would rule out a bad maf

    make sure the check engine light goes out while cranking if it doesn't then the crank sensor is bad. I just recently had to replace one.
     
  5. hotcobra03

    hotcobra03 Well-Known Member Established Member

    Messages:
    6,397
    Joined:
    Mar 11, 2007
    Location:
    poteet,texas
    When was the last time truck ran?

    Was it sitting.

    Or it’s a daily driver and it just happened
     
  6. Paresh

    Paresh New Member Established Member

    Messages:
    20
    Joined:
    Dec 9, 2018
    Location:
    Chicago
    Been 2 to 3 yrs .....so let me clarify .unplugging the mass air fkow vehicle still did not start ....people say if u have a k&n filter it possible the mass air flow went bad
     
  7. Paresh

    Paresh New Member Established Member

    Messages:
    20
    Joined:
    Dec 9, 2018
    Location:
    Chicago
    Going to replace the fuel filter this weekend also
     
  8. hotcobra03

    hotcobra03 Well-Known Member Established Member

    Messages:
    6,397
    Joined:
    Mar 11, 2007
    Location:
    poteet,texas
    I would check fuses real good.

    May be some blew or maybe missing?
     
  9. hotcobra03

    hotcobra03 Well-Known Member Established Member

    Messages:
    6,397
    Joined:
    Mar 11, 2007
    Location:
    poteet,texas
    My buddy had one of these.

    You have a lot of hidden relay boxes in dash. Also.
     
  10. Paresh

    Paresh New Member Established Member

    Messages:
    20
    Joined:
    Dec 9, 2018
    Location:
    Chicago
    Question ..i did the niode light test on the iac valve ..when i rurn key on noide light lites up for a quick second..and then goes out .isnt the time supposedto be lit .constantly with key on
     
  11. Paresh

    Paresh New Member Established Member

    Messages:
    20
    Joined:
    Dec 9, 2018
    Location:
    Chicago
    Question iac valve i put a noide light on connector initial.key on the light comes on.after the few seconds light goes off ..is there sulposed to be constant 12volts
     

Share This Page