Advance trac shuttin down

Robot_trainer

Active Member
Established Member
Joined
Dec 3, 2013
Messages
448
Location
Hamilton, Ontario, Canada
I have had the Advance Trac disable itself briefly, 3 times over the past 6 months. Usually happened when coming to a stop and then clears. Happened yesterday in start up for a second. Trac control off indicator and stability control indicator comes on and advance trac of flashes for a few seconds. The switch does not clear it.

Wheel sensor? Dirty tone ring? Bad trac control switch? Anyone see this before?
 

raustin0017

Well-Known Member
Established Member
Joined
Dec 14, 2012
Messages
1,060
Location
Virginia Beach, VA
Has it tossed any codes? The Advance Track consists of the traction control and the Electronic Stability Control (ESC). Got to be a sensor...right?
 

Robot_trainer

Active Member
Established Member
Joined
Dec 3, 2013
Messages
448
Location
Hamilton, Ontario, Canada
Has it tossed any codes? The Advance Track consists of the traction control and the Electronic Stability Control (ESC). Got to be a sensor...right?
Nope. No codes. Button on the console does nothing when it happens. Then it just goes away. Im wondering if its a wheel sensor going south. Question is...which one?
 

SteveWK

Active Member
Established Member
Joined
Jul 3, 2012
Messages
467
Location
Wichita, KS
This is from the 2013 Mustang workshop manual. It might help you find the problem.
 

Attachments

  • ABS and Stability Control.pdf
    979.2 KB · Views: 82

SonicDTR

Wasn't me.
Established Member
Premium Member
Joined
Sep 23, 2007
Messages
5,219
Location
Midwest
Might get a better scanner on it, they can store codes that don't trigger a light or pull up on most handhelds.
 

Users who are viewing this thread



Top