• Welcome to SVTPerformance!

Monique will not Start (Teal Cobra)

Discussion in 'Fox-Body Cobras' started by psycholx, Nov 19, 2018.

  1. psycholx

    psycholx ALWAYS STANG, SOMETIMES L Established Member

    Messages:
    369
    Joined:
    Dec 3, 2006
    Location:
    JBLM, WA
    Need a little help…Car will not start. No fuel pump prime, no power to the coil, no power to fuel injectors. Turn the key, all dash lights come one, try to start and she just turns over and over, not any type of fire. It just died while driving down the street and hasn’t started since.

    Things I have done…. Replaced he ECU relay, tried known good computer, still no start or fuel pump prime, tested the current computer and fuel pump relay in another car, it works fine in my other fox.. Any idea what could be the culprit? I was thinking ignition switch. Missing my Fox Cobra ☹
     
  2. MG0h3

    MG0h3 Well-Known Member Premium Member Established Member

    Messages:
    4,777
    Joined:
    Jul 23, 2014
    Location:
    El Paso, TX
    Been a LONG time since I've messed with a fox but read up on the thick film ign module. I can't recall if a failure would prevent at least the fuel pump to prime with key on engine off.
     
  3. biminiLX

    biminiLX never stock Premium Member Established Member

    Messages:
    8,313
    Joined:
    Jan 17, 2003
    Location:
    Toledo, OH
    My first guess would also be the TFI on the distributor but strange no fuel pump trigger. Good luck.
    I’m just starting to Coyote swap my Teal :)
    -J
     
    98 svt likes this.
  4. psycholx

    psycholx ALWAYS STANG, SOMETIMES L Established Member

    Messages:
    369
    Joined:
    Dec 3, 2006
    Location:
    JBLM, WA
    Update: through many uses of the test light, multimeter, and studying wiring schematics, I found the issue. This little fuse link is shot..the EEC was getting power but no trigger for the relay, coil, or injectors..all relays tested and working, TFI module good.
     

    Attached Files:

    MG0h3 likes this.
  5. WillyB93

    WillyB93 Active Member Established Member

    Messages:
    1,917
    Joined:
    Apr 12, 2010
    Location:
    IN
    Small fusible link, is that one towards the battery area?
     
  6. psycholx

    psycholx ALWAYS STANG, SOMETIMES L Established Member

    Messages:
    369
    Joined:
    Dec 3, 2006
    Location:
    JBLM, WA
    Nope. It's the one near the firewall under the eec test plug.


    Sent from my iPad using Tapatalk
     
  7. 97snakebite

    97snakebite Well-Known Member Established Member

    Messages:
    1,733
    Joined:
    Aug 24, 2006
    Location:
    Sacramento
  8. gimmie11s

    gimmie11s Dont be a Hybred Premium Member Established Member

    Messages:
    6,646
    Joined:
    Jun 1, 2004
    Location:
    so cal
    Pain in the ass! Nice that you found it.
     
  9. Tob

    Tob Salut! Staff Member Super Moderator

    Messages:
    8,915
    Joined:
    Mar 17, 2009
    Location:
    The Ville
    Question is, what caused the link to burn up?
     
  10. psycholx

    psycholx ALWAYS STANG, SOMETIMES L Established Member

    Messages:
    369
    Joined:
    Dec 3, 2006
    Location:
    JBLM, WA
    Tob, my guess is old.


    Sent from my iPad using svtperformance.com
     
  11. Tob

    Tob Salut! Staff Member Super Moderator

    Messages:
    8,915
    Joined:
    Mar 17, 2009
    Location:
    The Ville
    Shit - I'm old.

    :(
     

Share This Page