NEED HELP PLEASE!

Vinnie_B

"LIVE LIFE AT FULL THROTTLE"
Established Member
Premium Member
Joined
Jun 22, 2021
Messages
1,104
Location
Michigan
Diagnostic Trouble Code: P1114 - Intake Air Temperature 2 (IAT2) Circuit Low Input

Description: Indicates the sensor signal is less than the self-test minimum. The IAT2 sensor minimum is 0.2 volt.


Possible Causes:
  • Grounded circuit in the harness
  • Improper harness connection
  • Damaged sensor
  • Damaged PCM

Diagnostic Aids:

Monitor IAT2 PID. Typical IAT2 temperature should be greater than IAT1

IAT PID 39

IAT2 PID 37


Lightning Fast⚡Electrical Automotive Repair LLC
PM Me or [email protected]
Remote or Local (On Site) Technical Repair
 

NotSatisfied

Well-Known Member
Established Member
Joined
Aug 3, 2011
Messages
460
Location
Houston Astros FTW!
SCT got my car running the stock file was corrupt

Any idea why I’m getting a P1114 code constantly View attachment 1743924

Sent from my iPhone using svtperformance.com
Update. Intercooler pump wasn’t plugged in, I must have forgot to plug back in… anyways the charge temps were 190-200. Maybe that’s what threw the CEL. Anyways, I plugged it back in.

Stay tuned for more adventures
 

DSG2003Mach1

Well-Known Member
Established Member
Premium Member
Joined
Apr 15, 2004
Messages
13,478
Location
Central Fl
Update. Intercooler pump wasn’t plugged in, I must have forgot to plug back in… anyways the charge temps were 190-200. Maybe that’s what threw the CEL. Anyways, I plugged it back in.

Stay tuned for more adventures
Was coming to say make sure the pump is running and fluid in the res, once it gets up to temp make sure it’s circulating in the tank. Sometimes people get an air bubble at the pump and it doesn’t prime
 

NotSatisfied

Well-Known Member
Established Member
Joined
Aug 3, 2011
Messages
460
Location
Houston Astros FTW!
Was coming to say make sure the pump is running and fluid in the res, once it gets up to temp make sure it’s circulating in the tank. Sometimes people get an air bubble at the pump and it doesn’t prime
Oh you know me- now stressed and paranoid lol.

Anyways, I seemed to have a small leak, not sure if it’s oil or coolant/water mixture. I did notice that that top hose is wallowed out at its end quiet a bit. The clamps are tight.

 

9397SVTs

Well-Known Member
Established Member
Premium Member
Joined
Oct 28, 2012
Messages
1,550
Location
AZ
Oh you know me- now stressed and paranoid lol.

Anyways, I seemed to have a small leak, not sure if it’s oil or coolant/water mixture. I did notice that that top hose is wallowed out at its end quiet a bit. The clamps are tight.

Is there any way to reroute and/or use a different top hose?

It seems to be squished passing over the crossover tube and then again as it goes under the blower.

It could affect optimal cooling.
 

SVTdreamin04

What's a "Termi"???
Established Member
Premium Member
Joined
Sep 20, 2015
Messages
2,331
Location
America
Man! Way to go OP! Good work! You got the best bunch of dudes to help you out too. Just another thread that proves this to be one of the best forums out there!

Reading this thread brought back memories of all the hard times my car gave me and the help of my fellow Cobra owners with any issues brought to them on the forum.


Sent from my iPhone using svtperformance.com
 

NotSatisfied

Well-Known Member
Established Member
Joined
Aug 3, 2011
Messages
460
Location
Houston Astros FTW!
Is there any way to reroute and/or use a different top hose?

It seems to be squished passing over the crossover tube and then again as it goes under the blower.

It could affect optimal cooling.

IMG_3814.JPG


Pretty sure the Whipple blower snout is weeping oil. Unless there is a vent somewhere and it’s overfilled from previous owner.



Sent from my iPhone using the svtperformance.com mobile app
 
Last edited:

hotcobra03

Well-Known Member
Established Member
Joined
Mar 11, 2007
Messages
7,258
Location
poteet,texas
Is po1114 still popping up after plugging in pump,,

I recall getting this code ,
For me it was iat2 connection wasn't seated.
Clip doesn't hold mine,,used zip tie ..

I thought the pump has its own code when unplugged or pump dies, like a po2xx
 

NotSatisfied

Well-Known Member
Established Member
Joined
Aug 3, 2011
Messages
460
Location
Houston Astros FTW!
Is po1114 still popping up after plugging in pump,,

I recall getting this code ,
For me it was iat2 connection wasn't seated.
Clip doesn't hold mine,,used zip tie ..

I thought the pump has its own code when unplugged or pump dies, like a po2xx

Never got it back. The “MAP” connector, right?Fingers crossed!


Sent from my iPhone using the svtperformance.com mobile app
 

hotcobra03

Well-Known Member
Established Member
Joined
Mar 11, 2007
Messages
7,258
Location
poteet,texas
Never got it back. The “MAP” connector, right?Fingers crossed!


Sent from my iPhone using the svtperformance.com mobile app
On stock it's way back on drivers side intake ..under all that crap ..


I've ran mine without intercooler pump during leaks ,or waiting on new pump..

I seen 200 without issue for normal driving ,

These oem pumps are 50/50

I'm on my 4th now

They may have better opinions now like a brushless motor .
 

NotSatisfied

Well-Known Member
Established Member
Joined
Aug 3, 2011
Messages
460
Location
Houston Astros FTW!
On stock it's way back on drivers side intake ..under all that crap ..


I've ran mine without intercooler pump during leaks ,or waiting on new pump..

I seen 200 without issue for normal driving ,

These oem pumps are 50/50

I'm on my 4th now

They may have better opinions now like a brushless motor .

Ok that’s reassuring. Check my other post on the Whipple. Found the issue but I’m stumped.


Sent from my iPhone using the svtperformance.com mobile app
 

hotcobra03

Well-Known Member
Established Member
Joined
Mar 11, 2007
Messages
7,258
Location
poteet,texas
P1114 - Intake Air Temperature 2 Circuit Low InputIndicates the sensor signal is less than Self-Test minimum. The IAT2 sensor minimum is 0.2 volts.
  • Grounded circuit in harness
  • Improper harness connection
  • Damaged sensor
  • Damaged PCM
Monitor IAT2 PID. Typical IAT2 temperature should be greater than IAT1. Refer to Reference Values: Reference Values for ranges
 

NotSatisfied

Well-Known Member
Established Member
Joined
Aug 3, 2011
Messages
460
Location
Houston Astros FTW!
https://youtube.com/shorts/1vdN7NlWpOk?feature=share

Well it’s been a journey, car is back together again with some repairs, more maintenance and upgrades.

Cars got a return fuel system, I wish it would cold start better. Not sure what to do about that.

Things done:
New Whipple Snout and Seals
Laser Aligned the Pulley System
CE Crossover Delete
CE IC Adapter
Gords Fords SVT H/E
Dual Catch Can System
MGW Shifter
Borla Stinger exhaust
Amber Tail Light Install
New Headlights
MRT Hood Struts

Now going to Paint. Have an order in for BCForged MLE52. Will be swapping my Entire suspension to Maximum Motorsports. All Drag Racing TeamZ stuff is coming out. I got some other things I need to do to it but not a priority right now.



Sent from my iPhone using the svtperformance.com mobile app
 
Last edited:

DSG2003Mach1

Well-Known Member
Established Member
Premium Member
Joined
Apr 15, 2004
Messages
13,478
Location
Central Fl

Well it’s been a journey, car is back together again with some repairs, more maintenance and upgrades.

Cars got a return fuel system, I wish it would cold start better. Not sure what to do about that.

Things done:
New Whipple Snout and Seals
Laser Aligned the Pulley System
CE Crossover Delete
CE IC Adapter
Gords Fords SVT H/E
Dual Catch Can System
MGW Shifter
Borla Stinger exhaust
Amber Tail Light Install
New Headlights
MRT Hood Struts

Now going to Paint. Have an order in for BCForged MLE52. Will be swapping my Entire suspension to Maximum Motorsports. All Drag Racing TeamZ stuff is coming out. I got some other things I need to do to it but not a priority right now.



Sent from my iPhone using the svtperformance.com mobile app

Since you’re only saying cold starts I assume you’re leaving the key forward a couple seconds to prime the fuel system? I usually key forward, put my seatbelt on then start it.

Otherwise it’s likely something in the tune that needs tweaking, especially if e85 and it’s cold outside
 

hotcobra03

Well-Known Member
Established Member
Joined
Mar 11, 2007
Messages
7,258
Location
poteet,texas
Something I noticed about these and starting .

Getting it to fire the second motor turns.

Mine has always had to crank a little ,nothing crazy,just not like all the other cars I've had .

But I did find ,the times I had to push start car. It fire the second motor turned. Thank God..

Makes me wonder if a direct remote button would change things.
 

NotSatisfied

Well-Known Member
Established Member
Joined
Aug 3, 2011
Messages
460
Location
Houston Astros FTW!
Something I noticed about these and starting .

Getting it to fire the second motor turns.

Mine has always had to crank a little ,nothing crazy,just not like all the other cars I've had .

But I did find ,the times I had to push start car. It fire the second motor turned. Thank God..

Makes me wonder if a direct remote button would change things.

:) What?


Sent from my iPhone using the svtperformance.com mobile app
 

NotSatisfied

Well-Known Member
Established Member
Joined
Aug 3, 2011
Messages
460
Location
Houston Astros FTW!
67289315554__67E31FE8-0D38-4E96-AEEE-6C0B2BB326AC.JPG
67289316412__151A3EEE-58BB-4B4B-8FDC-9FFDEDD1F199.JPG
67289317746__D87F4603-D59B-4708-BBD3-FE9CD63A242E.JPG
67289318950__114998C7-E152-4238-A8AA-5713652494AD.JPG


Progress, almost there.

Haven’t worked harder on a car than this one but it’s starting to pay off.

I don’t know what it is about the sun and yellow cars but they don’t get along, even the primer was cracked. Car will be done soon, need to make a decision on a painting the rear bumper lower trim gloss black or not.

Previous owner beat the shit out of the rear wheel wells to fit bigger tires, pinch welds underneath are all mangled. All that will be fixed.

Happy Friday


Sent from my iPhone using the svtperformance.com mobile app
 

Users who are viewing this thread



Top