Tuning question for 2010 GT500

celticfdguy

Keepin Calm and Chivin On
Established Member
Joined
Mar 30, 2012
Messages
490
Location
Miller Place, NY
So I was told by Lethal Performance that AED will not tune 2010 GT500's anymore. I went to the LUND website and do not see anywhere to purchase a 2010 GT500 tune. Is Lund really not offering 2010 GT500 tunes anymore? I bought a tune from Brenspeed for my 2007 GT500. Should I go that route?
 

celticfdguy

Keepin Calm and Chivin On
Established Member
Joined
Mar 30, 2012
Messages
490
Location
Miller Place, NY
Just hit up BJ one post up, he'll get you lined out.
Chatting with him now over email. It just doesn't seem as "easy" to accomplish this task like I was able to on my GT500 with same bolt ons. Looking at wideband sensors I'd have to put in a gauge in my interior which I really don't like the look of. Other option is to get to a dyno shop so he can do the tuning. Decisions Decisions lol
 

Mainn

Active Member
Established Member
Joined
Jan 1, 2012
Messages
467
Location
SA, Australia
I'd have to put in a gauge in my interior which I really don't like the look of.

Not necessarily. For example, my gauge is wired to a Deutsch plug that's hidden away in the glovebox. I plug it in whenever I need to use it (i.e tuning purposes), otherwise it sits on the shelf in the garage all other times. However;

Other option is to get to a dyno shop so he can do the tuning.

This is probably the better option regardless. Safer, more consistent environment, 4th gear pulls, HP/TQ readouts, and easier monitoring for any issues.
 

[email protected]

Authorized Vendor
Authorized Vendor
Premium Member
Joined
Feb 24, 2006
Messages
18,947
Location
Los Angeles
got my canned Lund/SCT tune from Revan Racing as part of a pulley package a few years ago and my car runs like a raped ape. zero issues with anything. on wonderful CA 91 octane lol.
never got around to adding a wideband either. just installed said tune, and have been enjoying the car for years.

now if i were to go above a standard pulley package, like a tvs, then a custom tune would certainly be on the menu. btw, my car went from stock 415rwhp (lol) to 568rwhp with a standard pulley package/tune. ive been told the 07s were really hampered stock. ymmv
 

HKusp

Active Member
Established Member
Joined
Apr 17, 2019
Messages
358
Location
Perry Hall, Maryland
I have heard that they severely UNDER reported the rwhp of the original few years of these cars. Many of them, in stock form, would dyno in the 480-490 rwhp range.
 

VNMOUS1

Well-Known Member
Established Member
Joined
Nov 11, 2005
Messages
4,807
Location
Eustis, FL
I have heard that they severely UNDER reported the rwhp of the original few years of these cars. Many of them, in stock form, would dyno in the 480-490 rwhp range.
I've dyno'd hundreds and have seen no more than a handful that are more than 6 or 7 percent higher than the norm.

Sent from my SM-N975U using Tapatalk
 

Users who are viewing this thread



Top